De Unicorn-Paradox

Over Unieke Ondernemers en hun Worsteling om zich écht te Onderscheiden

In een wereld die verzadigd is van Unieke Online Methodes, hoe zorg je dat die van jou opvalt? Hoe voorkom je dat jouw product, welke je net als andere ondernemers hebt gecreëerd aan de hand van die ene online training, proeft als meer wijn uit hetzelfde vat? Of erger, een slap aftreksel van wat we reeds hebben gezien?

Je ziet ze overal. Startende, voornamelijk vrouwelijke ondernemers, die net als de succesvolle ondernemers die ze volgen, een bedrijf willen neerzetten. En niet zo maar een bedrijf. Maar een onderneming waarin ze doen wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en klanten aantrekken die hier rijkelijk voor betalen. Zodat ze, net als die succesvolle ondernemers, in vrijheid het leven van hun dromen kunnen leven. Een belangrijke voorwaarde om dit te bereiken is dat het op te zetten bedrijf ‘Wel écht ik moet zijn’.

Herkenbaar? En worstel je met je eigen ‘Unieke Branding’? Lees alleen dán verder.

Je hebt besloten voor jezelf te beginnen. En je baant je nu een weg door de Wondere Online Wereld vol Magie en Geheimen die je helpen je grootste dromen te vervullen. Je gaat naar events waar je gelijkgestemden ontmoet die net als jij verlangen naar een leven van Vrijheid en Vervulling. Op het podium staat de Succesvolle Ondernemer die als een Godin in een wolk van Fairy Dust haar Liefde en Wijsheid verspreidt. Dit is écht uniek. De droom wordt tastbaar. Je verlangen groeit.

Tijdens het event word je uitgelegd welke ‘geheime’ stappen jij als ondernemer moet zetten om verder te komen. En in deze Magische Omgeving krijg je de support die je nodig hebt om verder te komen. Ook al kost het veel geld. Gelukkig ben je niet de enige! In dit netwerk vind je het systeem van support waarbinnen het mogelijk is je dromen te realiseren. Of liever te manifesteren.

Je zit in je proces. Je groeit. Je bent naar je kern gegaan, je voelt je eerste ‘doorbraken’ en transformeert richting de persoon die je echt wilt zijn. Je hebt nog wat stappen te zetten maar hebt ook al iets bereikt.

Je allergrootste doorbraak?

Je weet eindelijk wat je wilt gaan doen. Je wilt anderen helpen net zo gelukkig te worden als dat jij nu bent. You’re going to make a ‘Hit from your Shit’.

Om verder te komen op je pad als ondernemer volg je, net als vele anderen, dat ene programma dat jou vertelt hoe je nu het beste Jouw Unieke ‘Make From Your Shit Your Hit’ Programma in elkaar zet. Dit alles om Worstelende Wezens te helpen. Worstelende Wezens hebben namelijk pijn. Veel pijn. En om ze daar vanaf te helpen bied je ze jouw met Pastel, Zweet en Tranen gecreëerde Unieke Online Methode aan.

En daar begint de paradox. Jij bent uniek. Je hebt je gaven. Je staat voor vrijheid, je gaat vol voor je dromen, spreidt liefde in overvloed en laat je licht stralen. Maar in een online woud vol Unicorns, hoe zorg je dat je Jouw Prachtige Licht wordt opgemerkt?

Ik geloof in overvloed. In deze tijd van transformatie, groei en bewustwording is er veel behoefte aan ‘coaches, trainers en consultants’ die de wereld van a naar b helpen zodat iedereen ‘gelukkiger’ wordt en een ‘leven vol leven’ gaat leiden.

Wat ik niet geloof, is dat iedereen die naar events gaat, meerdere online cursussen volgt en alles implementeert, daarmee succesvol wordt en flink veel geld gaat verdienen. Wat mij aan het hart gaat is dat er ondernemers zijn die na alles volgens de regels te hebben geïmplementeerd nog steeds niet kunnen rondkomen. Of erger, geen cent verdienen. Weg mooie droom. Onvoldoende gemanifesteerd? Wellicht. Echter denk ik dat in een verzadigde markt het neerzetten van een zogenaamde Unieke Online Methode niet meer zo uniek is als dat sommige mensen nog willen geloven.

Terug naar jou. Waar gaat jouw hart nou écht sneller van kloppen? Je bent meer dan je laatste shit. En als je die richting dan toch uit wilt, dan is er vast iets originelers te bedenken dan de volgende online 5-staps methode als Gouden Oplossing voor alle Existentiële problematiek. Een ander probleem is dat de gekozen niche vaak te generiek is. Of dat het gekozen businessmodel niet klopt met wat jij doet. Daardoor is het praktisch onmogelijk om jouw eigen merk nog onderscheidend weg te zetten.

Wat te doen?
Voor alles geldt, kom je er niet uit, blijf niet doormodderen. Wees lief voor jezelf en vraag hulp. Hieronder volgen een aantal tips. Basics. Even weer afgestoft.

  • Creëer een oplossing van waarde (offline) die niet eenvoudig is te kopiëren en/of daadwerkelijk origineel is;
  • Stap weg van de ‘Plastic’ Persona’s maar begeef je in een niche met klanten van vlees en bloed – hierbij geldt, hoe concreter hoe beter;
  • Zet je visie op scherp en wees helder in het probleem dat je ziet. Doe dit tot buiten je eigen comfort zone. In het kader van je ‘vrij’ voelen: zég wat je vindt en wees niet bang voor de weerstand. Het is juist onder die steen waar jij jouw goud kunt vinden;
  • Zorg dat de communicatie van jouw bedrijf in woord en beeld volledig op elkaar aansluiten in kernwaarde, beleving en emotie;
  • Lastig? Nog niet helemaal op orde? Is helemaal niet erg! Ook nu kun je al geld verdienen. Stap alleen niet in de valkuil om vanuit je eigen verlangen en ongeduld gelijk een online methode te willen creëren. Stap met je voeten in de klei. Doorleef deze cruciale fase en leer.
  • Als je dan klaar bent om een online methode te creëren, zorg dat dit niet alleen draait om informatie maar creëer een échte ‘Experience’ (per definitie een goed idee om je product of service op die wijze neer te zetten);
  • Ingewikkeld, lastig, je worstelt? In plaats van nog meer inspiratie op te doen bij een volgend Super Gaaf Event is het beter te investeren in een Goede Business Coach. Hij of zij helpt je verder bij je positionering, strategie en last but not least bij het omdraaien van je eigen bottle neck.

Wil je ook die steen omdraaien?

Bij deze bied ik je de mogelijkheid om een gratis gesprek (20 minuten) met me te voeren. Jij geeft aan waar je tegenaan loopt. Ik garandeer je drie persoonlijke tips dan wel actiepunten waar je direct mee aan de slag kunt.

Boek hier jouw discovery sessie